2014/06/26

Suklainen pähkinäfudge

Instagramissa minua seuraavat ovatkin jo varmaan huomanneet, että tein tänään parasta raakasuklaata ikinä. Maku muistuttaa hyvin paljon maitosuklaata, sillä se on täyteläinen ja mieto toisin kuin normaalisti vahvalta ja voimakkaalta maistuva raakasuklaa. Vapaapäiväni tulee yleensä pyhitettyä kokkailulle ja leivonnalle, sillä silloin on koko päivä aikaa syödä, mikäs sen parempaa! En ole mikään kokenut konkari vielä raakasuklaan valmistuksessa ja kokeiluni ovat pysyneet helppoina ja yksinkertaisina, sillä kaappini eivät pursua superfoodeista. Normaalin raakasuklaan reseptini löydät täältä.

Halusin tällä kertaa kokeilla jotain erilaista, mutta kuitenkin sellaista, jonka ainekset löytyvät kaapista. Kyseinen resepti on pyörinyt mielessäni jo jonkin aikaa ja tänään oli hyvä hetki sen toteuttamiseen. Aluksi oli vain valmistettava cashewpähkinävoi. Sehän valmistuu niinkin helposti kuin ensin paahtamalla pähkinöitä hetken uunissa ja sitten pyörittämällä pähkinöitä monitoimikoneessa tahnaksi. Tarkempi ohje täällä. Tämän takia suklaa kylläkin menetti raakuutensa, mutta kutsun silti tätä fudgea raakasuklaaksi. Muut käyttämäni ainesosat sekä valmistustavat ovat aidosti raakoja.

Tämän fudgemaisen raakasuklaan reseptin nappasin Jonnan blogista, mutta hieman erilaisesta alkuperäisestä reseptistä saamme kiittää Ainoa. Pähkinäfudge on maidoton, sokeriton, gluteeniton sekä paleo. Toisin sanottuna täydellinen vatsalleni, sillä olen juuri aloittanut maidottoman ruokavalion (siitä lisää myöhemmin!) ja syön muutenkin gluteenittomasti sekä vältän sokeria.

A96B3737-A740-49EB-ACD8-194FF382DA32_zpsjszzarm7

Suklainen pähkinäfudge

1 dl cashewpähkinävoita
1/2 dl kaakaovoita
1 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl hunajaa
ripaus vaniljajauhetta ja hyvälaatuista suolaa

Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja sekoita joukkoon hunaja sekä pähkinävoi. Lisää kaakaojauhe, vaniljajauhe sekä suola. Sitten fudgemaisen koostumuksen aikaansaaminen: vatkaa joko käsivoimin tai sähkövatkaimella niin, että seos kuohkeutuu hieman. Kaada suklaa leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja koristele haluamallasi tavalla. Anna jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa jonkin aikaa. Pilko fudge sopivan kokoisiksi paloiksi ja nautiskele!

5D39FDEB-7199-4456-AC92-36663203E1B0_zpsgw7b7kdo

Minun mahaani suklaapalat upposivat liiankin nopeasti... Maku on syötävän hyvä ja kuten jo aiemmin mainitsin, maitosuklaamainen. Mutta ilman maitoa! Cashewpähkinöiden ansiosta suklaa on kermaista ja pehmeää. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla, jos on vähänkin täyteläisen suklaafudgen ystävä :)

8 kommenttia:

  1. Oi näyttääpä ihanalta! En oo ikinä tehnyt raakasuklaata, mutta sain nyt aika paljon innostusta sen kokeilemiseen, joten taidankin viikonlopun aikana yrittää saada aikaan jonkunlaisia raakasuklaan paloja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on mun mielestä paljon miedompi kuin "normaali" raakasuklaa, joten tästä on hyvä aloittaa! :)

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä ;) Tätä pitää ehdottomasti kokeilla uusiksi myös tällä versiolla!

    VastaaPoista
  3. Testasin tänään ensimmäistä kertaa mitään raakareseptiä ja olen aivan myyty! Tää ohje oli todella hyvä! Kävin aivan vartavasten ostamassa ainekset että pääsen kokkailemaan! Aion ehdottomasti kokeilla muitakin reseptejä, näyttää sen verran herkullisilta!! Kiitos tästä mielettömästä blogista ja resepteistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan piristävä kommentti keskellä työpäivää! Oon sun kanssas aivan samaa mieltä, tää suklaa on todella hyvää! Ei maistu ns. normaalilta raakasuklaalta, vaikka toki sekin hyvää on. Ja kannattaa kokeilla muitakin mun reseptejä, esim. raakasuklaamoussekakku on myöskin toooosi hyvää :) Kiitos sulle!

      Poista
  4. Monta näitä voi syödä? Ja paljonko kaloreita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kerralla niin kuin minä :-) Ja en edes halua tietää!

      Poista